A1.3 Programe de educație formală

“În timp ce problema poate părea uneori copleșitoare, schimbarea e la noi – putem trece de la a vorbi despre schimbările climatice la acționa pentru reducerea impactului schimbărilor climatice”

ECOality Border ECOality Border
A1.3 Programe de educație formală

A 1.3. Programe de învățare în școli (educație formală) și programe de educație non-formală cu tineri din asociații de voluntari și asociații de tineret

În cadrul acestei acțiuni, ONG-urile partenere vor sprijini profesorii și educatorii care participă la activitatea A.1.2 (Formarea cadrelor didactice și a educatorilor) pentru a furniza și monitoriza un program de învățare de patru ore.

În anii 1-3 de implementare a proiectului Ecoality programele de educație non-formală cu tineri din asociații de voluntari și asociații de tineret vor fi conduse de Ofițerii Educaționali din ONG-urile partenere.

În anul 2 și anul 3 de implementare programele de învățare în școli (educație formală) vor fi susținute direct de profesori și educatori din școli și se vor axa pe diferite aspecte ale intersecționalității și interconexiunii dintre inegalitățile globale și crizele ecologice.

Programele de educație vor avea la bază metode și activități specifice de învățare globală (non-formale), cu caracter interactiv, participativ și experiențial.

Având în centru atenției tinerii, programele de învățare vizează dezvoltarea unor relații necesare și pozitive între profesori și elevi urmărind de asemenea, consolidarea relației dintre tinerii din grupurile de voluntari, astfel încât să stimuleze dorința acestora de a-și asuma un rol activ în societate ca cetățeni activi și responsabili.

Programe de învățare în cadrul acestei acțiuni vor contribui la consolidarea sentimentului de apartenență a tinerilor la școala lor, la asociațiile de voluntari, precum și a sentimentului de apartenență la comunitatea globală, în special în rândul tinerilor expuși riscului de excluziune socială.

În egală măsură, programele de învățare vor încuraja studenții și tinerii să conștientizeze faptul că participă la un proces de învățare transformator care le va consolida cunoștințele și abilitățile, făcându-i să se simtă mai încrezători, sprijiniți și înțeleși, stimulând astfel o participare de lungă durată și semnificativă.

Prin intermediul acestor programe, cursanții vor fi mai bine informați asupra unor concepte și fenomene privind schimbările climatice, ceea ce le va oferi o înțelegere critică profundă, valori și atitudini puternice, precum și abilitățile necesare pentru dezvoltarea de agenții ca factori de schimbare pentru o lume mai durabilă, mai incluzivă și mai justă.

În cadrul acestei acțiuni, pachetul KUVAS pentru profesori și educatori (A1.1) va ghida profesorii, educatorii și tinerii din grupuri și asociații de voluntari în procesul de implementare a activităților specifice proiectului Ecoality în spații de învățare sigure, deschise și adecvate, încurajând incluziunea și diversitatea.

Roluri și responsabilități în cadrul Programelor de educație formală și non-formală

În anul 2 și anul 3 de implementare acțiunile specifice programelor de educație formală și non-formală vor fi derulate de către profesori și educatori care au luat parte la activitatea A1.2 (Formarea cadrelor didactice și a educatorilor).

În anii 1-3 de implementare a proiectului Ecoality programele de învățare cu grupuri și asociații de voluntari vor fi desfășurate de către ofițerii educaționali din ONG-urile partenere.

Rezultate: Vor beneficia de programe de învățare în școli (educație formală) și programe de educație non-formală - 50.000 de studenți și 910 de tineri din grupuri și asociații de voluntari din 10 țări.

Totodată, 75 de asociații de tineri vor fi implicate în programele de învățare non-formală

Acest site a fost creat și întreținut cu asistența financiară a Uniunii Europene în vederea îndeplinirii măsurilor de comunicare și vizibilitate în cadrul Proiectului ECOality: Tineret și Autorități Locale împreună pentru justiția de gen și climatică. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a Municipiului București și nu poate fi considerat în niciun caz ca reflectând poziția Uniunii Europene.
Numărul proiectului: NDICI CHALLENGE/2023/451-832 - Politica de confidențialitate
Copyright © 2024 - ECOality: Tineret și Autorități Locale împreună pentru justiția de gen și climatică