(PT) Aid Global -partener-

“'Conectarea lumilor', o propunere educațională, implementată de către AidGlobal printr-o platformă interactivă multilingvă cu 8 limbi (italiană, spaniolă, portugheză, engleză, franceză, galiciană, catalană și bască), prin care diferitele clase interacționează și lucrează într-un mod cooperativ, organizate în echipe de lucru. “Conectarea lumilor – Intră în buclă” a reunit beneficiarii în cadrul unei rețele compuse din elevi cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani din diverse realități culturale, economice și sociale. În fiecare an s-a abordat o temă concretă legată de Educația pentru Cetățenie Globală, "Get in the loop – un viitor în echilibru" (2019-2020) fiind și numele ediției dedicate problemelor de dezvoltare durabilă.”

ECOality Border ECOality Border
(PT) Aid Global

AIDGLOBAL – Acțiune și Integrare pentru Dezvoltare Globală – este o organizație non-profit, neguvernamentală, care a fost creată cu scopul de a promova alfabetizarea și educația pentru dezvoltare și cetățenie globală. AidGlobal acționează, include și dezvoltă programe prin educație, promovând cetățenia globală și schimbarea pentru o lume durabilă, având ca arie de acțiune Portugalia și Mozambic.

Cu aproape 20 de ani de experiență, AidGlobal este recunoscută pentru premiile și distincțiile obținute ca urmare a succesului de care s-au bucurat proiectele sale în deplin acord cu oamenii care contribuie la schimbare prin educație și cetățenie activă în fiecare zi.

Spre exemplu, AidGlobal a fost distinsă cu premiul " Harta bunelor practici pentru primirea și integrarea imigranților în Portugalia" 2007 – promovat de Organizația Internațională pentru Migrație, Înaltul Comisariat pentru Imigrație și Dialog Intercultural și Fundația Luzo-Americană pentru Dezvoltare. Totodată, AidGlobal a câștigat concursul "Consolidarea capacităților în contextul educației pentru toți în Mozambic" 2011 –promovat de UNESCO în cadrul programului CapEFA.

(PT) Aid Global
(PT) Aid Global
(PT) Aid Global
(PT) Aid Global

Așa cum arătam la locul potrivit, acțiunile proiectului Ecoality se bazează pe activitatea desfășurată în cadrul proiectului Walk the Global Walk finanțat în cadrul Programului DEAR (Development Education and Awareness Raising/Educație pentru Dezvoltare și Conștientizare), care a implicat majoritatea partenerilor acestui Proiect. În Portugalia, inițiativa Walk the Global Walk a fost dezvoltată de AidGlobal în parteneriat cu municipalitatea Vila Franca de Xira care au reușit să creeze un model replicabil și inovator de educație pentru cetățenia globală, care a integrat în cadrul programelor de educație formală ODD stabilite prin Agenda 2030.

În cadrul acestui demers AidGlobal a organizat sesiuni de formare a profesorilor; a creat și promovat o platformă online europeană interactivă; a organizat cursuri educaționale promovate de profesori în sălile de clasă; a format tineri lideri, ambasadori ODD; a desfășurat activități de educație de la egal la egal cu privire la ODD; a derulat campanii de conștientizare a comunității; a organizat trei școli internaționale de vară.

De la înființare până în prezent, AidGlobal a implem,entat cu succes peste 30 proiecte corelate cu scopul și misiunea acesteia, respectiv, promovarea alfabetizării și a educației pentru dezvoltare și cetățenie globală, cum ar fi spre exemplu: PAB_LivingLab – Experimentați decarbonizarea în Parcul Adão Barata, Dialog și Acțiune pentru + Egalitate în R.A.M., Dincolo de COVID-19: Noua eră a predării. Învățarea digitală pentru incluziunea socială, NEAR – Construit într-o casă comună, Tineretul în politică – Participarea pentru cetățenie globală (a 2-a ediție), ED-Comunicar – de la cunoaștere la mobilizare, Educatori în mișcare, Educație pentru cooperare etc.

Unul din proiectele implementate cu succes de către AidGlobal este “ Conectarea lumilor – Criza climatică”, o propunere educațională, implementată printr-o platformă interactivă multilingvă cu 8 limbi (italiană, spaniolă, portugheză, engleză, franceză, galiciană, catalană și bască), prin care diferitele clase de elevi cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani au interacționat și au lucrat într-un mod cooperant, organizati în echipe de lucru. În fiecare an s-a lucrat la o temă concretă legată de Educația pentru Cetățenie Globală, "Criza climatică – E timpul să acționăm" fiind numele ultimei ediții dedicate problemelor de dezvoltare durabilă.

Promovarea alfabetizării implică în principal proiecte dezvoltate de către AidGlobal în Mozambic, cu teme precum: Educația timpurie, crearea de biblioteci școlare, activități de animație a lecturii și formarea tehnicienilor și profesorilor. Totodată, AidGlobal promovează educația pentru dezvoltare și cetățenia globală care are ca scop creșterea gradului de conștientizare în rândul copiilor și tinerilor cu privire la inegalitățile globale, încurajându-i să participe la dezbaterea publică și contribuind la dezvoltarea lor.

Deoarece deține o experiență dovedită în managementul proiectelor UE, inclusiv în administrarea financiară și tehnică, care va fi utilizată în cadrul acțiunii, AIDGLOBAL are calitatea de partener în cadrul proiectului ”ECOALITY: Tineret și Autorități Locale împreună pentru justiția de gen și climatică” în cadrul apelului de proiecte„EuropeAid/173998/DH/ACT/Multi”, prin Programul Development Education and Awareness Raising – DEAR. AL și ONG-urile și partenere fac parte din Unitățile de Management (UM), valorificând expertiza existentă și sporind cooperarea partenerilor la nivel de țară.

(PT) Aid Global
(PT) Aid Global
(PT) Aid Global
(PT) Aid Global

Referitor la Activitatea A2.3 - Tabere de lucru internaționale. În cadrul proiectului ”ECOALITY, valorificând parteneriatele existente între organizațiile partenere și omologii acestora și avand in vedere ca deține o împreună cu vastă experiență în domeniul planificării curriculum-ului pentru Cetățenia Globală, împreună cu IDPH din Franța, va supraveghea procesul de implementare a activităților specifice taberelor internaționale de lucru din Madagascar și, respectiv, Mozambic.

Totodată, AidGlobal va coordona relația cu autoritățile publice relevante din cele două țări în cadrul lor de cooperare internațională conform acordului de înfrățire, respectiv, de cooperare între Regiunea Normandie și Regiunea Atsinanana (Toamasina) din Madagscar, respectiv, între AidGlobal și Districtul Chibuto din Mozambic.

Toate taberele de lucru au un scop comun, acela de reunire a tinerilor de pe diferite continente, motivați să acționeze pentru pentru justiția climatică și egalitatea de gen. Activitățile de tabără vor avea loc în Toamasina – capitala Regiunii Atsinanana din Madagascar și Districtul Chibuto din Mozambic și pentru a avea un impact semnificativ în ambele țări, activitățile vor fi bazate pe abordarea Ecoality: LEARN, THINK, ACT, EMPOWER, TRANSFORM!

Toate AL și ONG-urile partenere vor participa la promovarea oportunității tinerilor de a participa la taberele de lucru internaționale din Madagascar și Mozambic și la facilitarea sesiunii de feedback în comunitățile locale.

În considerarea bunelor relații de cooperare între țări și popoare, comunitățile locale din Madagascar și Mozambic se vor implica total în procesul de pregătire și organizarea a taberelor (planificare, implementare și evaluare a activităților). Totodată, la activitățile taberei va participa și o Delegație de tineri din Madagascar și Mozambic care vor planifica întâlniri și vor avea schimburi de idei cu semenii lor europeni.

Pentru buna desfășurare a activităților integrate taberelor de lucru internaționale, IDPH din Franța și AidGlobal din Portugalia vor organiza un training pregătitor cu 10 tineri europeni și 3 reprezentanți AL/ONG, în cooperare cu asociațiile locale din Madagascar și Mozambic.

(PT) Aid Global
(PT) Aid Global
(PT) Aid Global
(PT) Aid Global

IDPH din Franța și AidGlobal vor organiza 2 sesiuni de instruire pe an, cu o durată de aproximativ 6 ore fiecare, respectiv, o sesiune în Atsinanana în Madagscar și o sesiune în Chibuto în Mozambic.

Sesiunile de training se vor concentra pe probleme și măsuri administrative și de securitate, vor avea în vedere cultura și tradițiile locale, co-dezvoltarea și dezvoltarea locală descentralizată, reflectând esența Cooperării și Educației pentru Dezvoltare.

Pentru familiarizarea tinerilor cu acțiunile specifice taberelor internaționale va fi luată în considerare organizarea de videoconferințe între tinerii din Africa și Europa astfel încât să li se ofere posibilitatea unor întâlniri virtuale înainte de a călători în Atsinanana, în Madagscar și în Chibuto, în Mozambic.

Coordonate de contact: Sediul social al Asociației Aid Global este situat în Lisabona, Tel.: +351218.946.028: +351.932.469.205, Email: geral@aidglobal.org

Acest site a fost creat și întreținut cu asistența financiară a Uniunii Europene în vederea îndeplinirii măsurilor de comunicare și vizibilitate în cadrul Proiectului ECOality: Tineret și Autorități Locale împreună pentru justiția de gen și climatică. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a Municipiului București și nu poate fi considerat în niciun caz ca reflectând poziția Uniunii Europene.
Numărul proiectului: NDICI CHALLENGE/2023/451-832 - Politica de confidențialitate
Copyright © 2024 - ECOality: Tineret și Autorități Locale împreună pentru justiția de gen și climatică