ECOality - ORAȘUL LINZ DIN AUSTRIA A GĂZDUIT INTÂLNIREA DE LUCRU CU TEMA “PROVOCĂRILE, INSTRUMENTELE ȘI SOLUȚIILE LEGATE DE CICLUL DE VIAȚĂ AL PROIECTULUI

În perioada 2- 5 iulie 2024, reprezentanți ai partenerilor de proiect din cele 10 țări s-au reunit la Linz

În perioada 2- 5 iulie, 40 de reprezentanți ai partenerilor de proiect din 10 țări s-au reunit la Linz cu scopul de a consolida colaborarea consorțiului, de a îmbunătăți comunicarea, de a identifica și de a stabili elementele utile și necesare pentru derularea corespunzătoare a activităților specifice Proiectului Ecoality pe parcursul perioadei de implementare a acestuia și colectarea datelor în sistem de tip MEAL (Monitorizare, Evaluare, Responsabilitate și Învățare). La această întâlnire de lucru, din partea Municipiului București a participat domnul Cristi Dragnea – expert în cadrul Direcției Cultură, Învățământ, Turism, în calitate de manager al Proiectului Ecoality România.

Unul din subiectele de interes al dezbaterilor a constat în identificarea instrumentelor de management necesare evaluarii și actualizarii calendarului proiectului pentru o perioada de 6 luni, cu urmatoarele recomandări cheie în ceea ce privește identificarea cerintelor de identitate vizuală: Orientări și termene consecvente; Șablonul virtual pentru FB și Instagram; Roll up și poster pentru activități f2f; Logo Bar-ul cu toate siglele partenerilor; Necesitatea unor ședințe lunare; Actualizarea agendei și a listei de contacte, Calendarul activităților A1.2, A1.3, A2.1 aferent fiecărei țări din consorțiu etc.

Sub deviza “Învățați și gândiți” un alt domeniu de interes al lucrărilor Grupului de la Linz s-a axat pe activitățile educaționale - Formarea profesorilor și programele de învățare pentru voluntari și asociații de tineret, cu urmatoarele recomandări cheie: instruirea formatorilor online să aibă loc în luna septembrie, ceea ce implică o planificare a acestei activități încă din luna august. În anul 2024 ofițerii educaționali, precum și profesorii vor lucra direct cu tinerii, procesul de formare vizând un număr de 900 de profesori cu o durată a sesiunilor de formare de 4 ore. În ceea ce privește modul de derulare a acestor activități - față în față sau online – acesta va fi stabilit de către fiecare țară parteneră.

Un alt registru tematic al întâlnirii de la Linz a fost dedicat activităților educaționale de tip Laboratorul Eco Polis și spațiilor de învățare egale pentru tineri, sub deviza “Învățați în profunzime în Ecoality”. Tot în cadrul acestui spatiu de dialog, sub deviza “Gândiți și acționați” s-au stabilit elementele comune utile și necesare pentru taberele de acțiune comunitară în Ecoality, cu referire la Taberele de lucru internaționale din Madagascar și Mozambic.

Zilele de 4-5 iulie au fost rezervate întâlnirii dintre autoritățile locale din reteaua Ecoality, Scopul principal al evenimentului a fost acela de încuraja schimbul de bune practici și de a stimula dezbaterile asupra strategiilor pentru implicarea efectivă a tinerilor în procesele decizionale privind politicile de dezvoltare durabilă la nivel local și regional, în special în elaborarea politicilor publice legate de climă și justiție de gen, în acest sens fiind formulate concluzii și recomandări. 

Acest site a fost creat și întreținut cu asistența financiară a Uniunii Europene în vederea îndeplinirii măsurilor de comunicare și vizibilitate în cadrul Proiectului ECOality: Tineret și Autorități Locale împreună pentru justiția de gen și climatică. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a Municipiului București și nu poate fi considerat în niciun caz ca reflectând poziția Uniunii Europene.
Numărul proiectului: NDICI CHALLENGE/2023/451-832 - Politica de confidențialitate
Copyright © 2024 - ECOality: Tineret și Autorități Locale împreună pentru justiția de gen și climatică