ECOality - #Ecoality -POVESTIRI DESPRE SCHIMBARE: Tinerii bucureșteni, beneficiari ai programelor de educație pentru mediu organizate de Primăria Capitalei au împărtășit impresiile de „călătorie academică” prin Laboratoarele Ecopolis în cadrul proiectului Ecoality: Tineri și autorități locale împreună pentru justiția de gen și climatică.

Raimond Dărășteanu: „Genul se intersectează cu alte categorii de vulnerabilitate cum ar fi sărăcia și inegalitățile sociale. Femeile, mai ales în gospodăriile din zona rurală, sunt foarte exploatate în raport cu bărbații. Ele trebuie să presteze muncă fizică foarte, foarte grea și din această cauză, în mod automat ele nu dispun de timpul necesar pentru dezvoltare în plan personal.”

Raimond este student al Facultății de Economie Agroalimentară și a Mediului în cadrul Academiei de Științe Economice (ASE) din București și în același timp membru activ al Asociației Studenților în Economie Agroalimentară și a Mediului. Împreună cu colegii săi de la ASE, grupați în echipe de lucru, Raimond contribuit la scrierea Proiectului “EcoTabere de Vară” în cadrul sesiunilor integrate Laboratoarelor Ecoality - Ecopolis, desfășurate în data de 14 mai 2025, în Sala Studio a ARCUB.

Totodată, Raimond este unul din beneficiarii programelor de educație pentru mediu organizate de Primăria Capitalei în data de 27 februarie 2025. Activitățile organizate de către Primăria Capitalei în perioada de referință au trezit dorința lui Raimond de a se implica în societate ca cetățean activ și au amplificat gradul de conștientizare cu privire la interdependența și intersecționalitatea crizelor ecologice la nivel global și local.

„În mediul rural mai ales, femeile și în general, oamenii săraci nu au acces la educație în același mod în care avem noi, cei care locuim în mediul urban. Eu doresc să ofer o idee, să fac o propunere Guvernului și autorităților publice: Să inițiem și să derulăm campanii de informare și conștientizare asupra problemelor cu care se confruntă sistemul de învățământ în mediul rural și ulterior să identificăm soluții și facilități care să susțină accesul la actul educațional al elevilor de la sate, în mod egal cu elevii din mediul urban” a declarat Raimond în finalul interviului său susținând punctul său de vedere față de disparitățile în educație între mediul urban și cel rural, o provocare majoră care necesită acțiuni concertate din partea mai multor actori sociali.

Programele de educație pentru mediu și Laboratoarele Ecopolis au fost organizate de către Primăria Capitalei împreună cu Asociația Asistență și Programe pentru Dezvoltare Durabilă – Agenda 21, în calitate de coordonatori la nivel de țară parteneră – România, în cadrul proiectului Ecoality.

Odată îndeplinite obiectivele propuse în cadrul acestei sesiuni de instruire, tinerii beneficiari ai Laboratoarelor Ecopolis (co-creare) sunt pregătiți să treacă în următoarea fază a proiectului: A2.2. - Spații de învățare “de la egal la egal”. Mai multe informații despre activitatea A2.2. - Spații de învățare “de la egal la egal” pot fi obținute prin accesarea meniului rezervat acțiunilor proiectului Ecoality: https://ecoality.pmb.ro/actiuni/spatii-invatare

#genderjustice #climatejustice #justtransition #intersectionality #euDEARprogramme #EcoalityProject #YouthVoices #ClimateJustice #Ecofeminism #Ecoality

Acest site a fost creat și întreținut cu asistența financiară a Uniunii Europene în vederea îndeplinirii măsurilor de comunicare și vizibilitate în cadrul Proiectului ECOality: Tineret și Autorități Locale împreună pentru justiția de gen și climatică. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a Municipiului București și nu poate fi considerat în niciun caz ca reflectând poziția Uniunii Europene.
Numărul proiectului: NDICI CHALLENGE/2023/451-832 - Politica de confidențialitate
Copyright © 2024 - ECOality: Tineret și Autorități Locale împreună pentru justiția de gen și climatică