ECOality - #Ecoality -POVESTIRI DESPRE SCHIMBARE: Irina Voicu: “Generațiile tinere au capacitatea să creeze societăți mai echitabile, feministe și mai durabile din punct de vedere ecologic”.

Pentru a construi o lume mult mai feministă și mai echitabilă și pentru a deschide noi viziuni avem nevoie de cheia principală: Să colaborăm între noi și să vorbim continuu să ținem acest dialog deschis despre ceea ce ne dorim cu adevărat și ce fel lume vrem să construim

Irina Voicu este studentă la Facultatea de Relații Economice Internaționale în cadrul Academiei de Știinte Economice (ASE) din Bucuresti și totodată, membru activ în cadrul Asociației Platforma Tinerilor pentru Sustenabilitate.

„Principalul instrument care ne poate ajuta este educația, de aceea am apreciat foarte mult că am avut oportunitatea de participa la activitățile proiectului Ecoality” a subliniat Irina.

Irina, împreună cu colegii săi de la ASE, grupați în echipe de lucru, au elaborat Proiectul “EcoTabere de Vară” în cadrul sesiunilor integrate Laboratoarelor Ecopolis, desfășurate în data de 14 mai 2025, în Sala Studio a ARCUB.

Prin acest demers, tinerii și-au propus o adevărată reuniune cu natura: meditații în natură și drumeții tematice având ca finalitate descoperirea diversității faunei și a florei (plante, arbori și păsări) cu ajutorul unor aplicații disponibile pe smartphone.

Despre avantajele pe care proiectul Ecoality le-a adus pentru parcursul său universitar, Irina explică “Aici am descoperit noi concepte, precum intersecționalitate și ecofeminism și nu numai atât, dar am înțeles totodată foarte bine sensul acestor noțiuni deoarece pe parcursul sesiunilor de lucru aceste concepte au fost exemplificate prin foarte multe metode.”

În viziunea studenților participanți la sesiunile Laboratoarelor Ecopolis din data de 14 mai 2025, Proiectul “EcoTabere de Vară” are un caracter exclusiv ecologic, deoarece ei vor experimenta activități de reciclare a resturilor organice având ca finalitate reducerea deșeurilor, îmbunătățirea calității solului și o mai bună înțelegere a noțiunii de “amprentă ecologică” a alimentelor pe care le consumăm.

Pentru o conectare totală cu natura, tinerii vor organiza și un picnic într-un loc anume ales, ideal ar fi o pădure ori o poieniță cu o apă curgătoare. Inspirați de liniștea și de frumusețea naturii, tinerii vor avea ocazia să exteriorizeze potențialul lor creativ și să aștearnă ideile lor pe pânza de desen, atelierele de artă și pictură având un loc aparte în cadrul proiectului “EcoTabere de Vară”.

În cadrul interviului, Irina a ținut să expună impresiile sale finale despre modul de realizare a obiectivelor proiectului Ecoality: “Pentru a construi o lume mult mai feministă și mai echitabilă și pentru a deschide noi viziuni avem nevoie de cheia principală: Să colaborăm între noi și să vorbim continuu să ținem acest dialog deschis despre ceea ce ne dorim cu adevărat și ce fel lume vrem să construim”.

Programele de educație pentru mediu și Laboratoarele Ecopolis au fost organizate de către Primăria Capitalei împreună cu Asociația Asistență și Programe pentru Dezvoltare Durabilă – Agenda 21, în calitate de coordonatori la nivel de țară parteneră – România, în cadrul proiectului Ecoality.

Odată îndeplinite obiectivele propuse în cadrul acestei sesiuni de instruire, tinerii beneficiari ai Laboratoarelor Ecopolis (co-creare) sunt pregătiți să treacă în următoarea fază a proiectului: A2.2. - Spații de învățare “de la egal la egal”. Mai multe informații despre activitatea A2.2. - Spații de învățare “de la egal la egal” pot fi obținute prin accesarea meniului rezervat acțiunilor proiectului Ecoality: https://ecoality.pmb.ro/actiuni/spatii-invatare

#genderjustice #climatejustice #justtransition #intersectionality #euDEARprogramme #EcoalityProject #YouthVoices #ClimateJustice #Ecofeminism #Ecoality

Imagini

Acest site a fost creat și întreținut cu asistența financiară a Uniunii Europene în vederea îndeplinirii măsurilor de comunicare și vizibilitate în cadrul Proiectului ECOality: Tineret și Autorități Locale împreună pentru justiția de gen și climatică. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a Municipiului București și nu poate fi considerat în niciun caz ca reflectând poziția Uniunii Europene.
Numărul proiectului: NDICI CHALLENGE/2023/451-832 - Politica de confidențialitate
Copyright © 2024 - ECOality: Tineret și Autorități Locale împreună pentru justiția de gen și climatică